Меню

Честотата на очните заболявания и слепотата при хора над 40 години значително е нарастнала, показва американско проучване.

Учени от университета Джон Хопкинс са представили доклад за зрителните нарушения на конференция във Вашингтон.

Статистиката показва, че случаите на катаракта са се увеличили с 19 %, на макулна дегенерация с 25 %, на глаукома с 22 %, а на диабетна ретинопатия с 89 %.

Нарастването на честотата на очните заболявания не е изненада за специалистите, поради стареенето на населението.

Тревожно е значителното нарастване на диабетната ретинопатия, последица от епидемията от диабет.

Диабетната ретинопатия е водеща причина за появата на нови случаи на слепота. Наред със затлъстяването и лошите хранителни навици няма изгледи за решаване на проблема в близко бъдеще.

Изключително важно е ранното диагностициране на диабетната ретинопатия, за да се забави прогресирането на процеса. Затова специалистите препоръчват чести очни прегледи на болните от диабет.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!