Меню

Хората, които редовно работят по повече от 11 часа дневно имат два пъти и половина по-голям риск от развитие на депресия, твърдят британски учени.

Дългият работен ден оказва въздействие върху физическото състояние на организма, но малко се знае за ефекта му върху мозъка.

В проучването са участвали повече от 2000 човека на средна възраст 47 г. В началото на проучването нито един от участниците не е имал психични проблеми. След около 6 години са били установени 66 случая на депресия.

Резултатите показват, че мъжете и жените, които работят повече от 11 часа дневно имат двойно по-висок риск от развитие на депресия, в сравнение с хората, които работят по 8 часа на ден.

Дългият работен ден е свързан с по-малко време за почивка и сън, с по-малко време за приятели и семейството.

По-голяма склонност към развитие на депресия имат млади жени с нискоквалифицирана работа, които често употребяват алкохол и имат хронично заболяване.

Някои симптоми на депресия са нарушение в съня, раздразнителност, невъзможност за концентрация, липса на радост от неща, които обикновено ни правят щастливи.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!