Меню

Редовната консумация на напитки с високо съдържание на какао може да подобри паметта при възрастни хора, показва ново проучване.

Учени от университета на Акуила, Италия са провели проучване сред  90 възрастни човека с леки когнитивни нарушения – отлабена памет, затруднение в мисленето, преценката.

В продължение на осем седмици те са консумирали какаови напитки с високо, средно или ниско съдържание на флаваноли.

Тези от участниците, които са имали високо съдържание на флаваноли в напитките си са се справили по-добре на тестовете за внимание и други умствени способности.

Резултатите от това проучване показват, че флаванолите имат умерен ефект върху паметта при хора с леки когнитивни нарушения, но са необходими още изследвания.

Проучването е публикувано в сп. Hypertension.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!