Меню

Много хора, страдащи от мигрена съобщават, че скоро след като изпият една чаша червено вино получават главоболие.

Ново проучване показва, че някои видове червено вино е по-вероятно да предизвикат мигренозен пристъп в сравнение с други видове.

Учени от Бразилия са провели проучване сред 40 пациенти, които получават главоболие след консумация на червено вино.

Участниците в експеримента е трябвало да изпият по половин бутилка от четири различни видове червено вино през интервал от минимум четири дни.

Резултатите от проучването показват, че колкото повече танини съдържа виното, толкова по голяма е вероятността да предизвика главоболие.

Предполага се, че танините повишават продукцията на серотонин, а промяната в нивата на серотонина може да отключи мигренозен пристъп.

Според експерти това проучване дава ограничена информация, тъй като във виното се съдържат и други субстанции като сулфитите, които също предизвикват главоболие.

Ясно е, че различните видове вино имат различна вероятност да предизвикат мигренозен пристъп.

Необходими са по-задълбочени изследвания в тази насока.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!