Начало / Актуални теми / Не всички видове червено вино отключват мигренозен пристъп

Не всички видове червено вино отключват мигренозен пристъп

юни 25, 2012

Много хора, страдащи от мигрена съобщават, че скоро след като изпият една чаша червено вино получават главоболие.

Ново проучване показва, че някои видове червено вино е по-вероятно да предизвикат мигренозен пристъп в сравнение с други видове.

Учени от Бразилия са провели проучване сред 40 пациенти, които получават главоболие след консумация на червено вино.

Участниците в експеримента е трябвало да изпият по половин бутилка от четири различни видове червено вино през интервал от минимум четири дни.

Резултатите от проучването показват, че колкото повече танини съдържа виното, толкова по голяма е вероятността да предизвика главоболие.

Предполага се, че танините повишават продукцията на серотонин, а промяната в нивата на серотонина може да отключи мигренозен пристъп.

Според експерти това проучване дава ограничена информация, тъй като във виното се съдържат и други субстанции като сулфитите, които също предизвикват главоболие.

Ясно е, че различните видове вино имат различна вероятност да предизвикат мигренозен пристъп.

Необходими са по-задълбочени изследвания в тази насока.

Прочетете за:
Мигрена

Последни публикации