Меню

Щастието и позитивното мислене понижават риска от сърдични заболявания, показва проучване, публикувано в European Heart Journal.

Американски учени са наблюдавали 1700 души за период от 10 години. Те са установили, че хората, които се тревожат най-много или са депресирани имат най-висок риск от сърдечно-съдови заболявания.

В началото на проучването учените са оценили емоционалното състояние на участниците, вариращо от враждебност и безпокойство до радост и ентусиазъм.

До края на проучването 145 участника са се разболели от сърдечно-съдови заболявания.

Резултатите показват, че хората с позитивни емоции имат 22 % по-нисък риск от сърдечни заболявания.

Щастливите хора вероятно спят по-добре, по-устойчиви са на стрес и по-лесно се справят с проблемите.

Според д-р Карина Дейвидсън, ръководител на проучването, хората трябва да отделят поне по няколко минути дневно, за да релаксират и да се забавляват. Това ще се отрази благоприятно на тяхното психично и физическо здраве.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!