Меню

Американски учени са установили, че ретровирусът XMRV играе роля при синдрома на хроничната умора.

Проучването, публикувано в списание Science, показва, че ретровирусът XMRV се среща при 67 % от страдащите от синдрома на хроничната умора и при само 4 % от здравите хора.

Специалистите предупреждават, че изследването показва само наличието на връзка между вируса и синдрома на хроничната умора, но не доказва, че причинява заболяването.

Според д-р Джуди Миковиц, ръководител на проучването са необходими още много изследвания, но откритието дава надежда за ефективно лечение на страдащите от синдрома на хронична умора с лекарства, които са предназначени за лечение на СПИН, рак, възпаления.

Известно е, че ретровирусите причиняват имунодефицитни състояния, тумори, неврологични симптоми.

Синдромът на хроничната умора засяга около 17 млн. души по света. Протича със силна умора, главоболие, отслабване на паметта, мускулни болки, увеличени лимфни възли.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!