Меню

Женшенът може да помогне на болни от рак да се справят с умората, показва ново проучване.

Учени от Mayo Clinic Cancer Center са установили, че приема на високи дози на билката американски женшен в продължение на два месеца понижава отпадналостта при болни от рак.

Те са провели проучване, обхващащо 340 болни от рак, на които е провеждана химиотерапия. 60 % от болните са имали рак на гърдата.

Половината от участниците са приемали плацебо, а другата половина капсули, съдържащи 2000 mg американски женшен. След 4 седмици сред групата, приемаща женшен е установено леко намаляване на умората. След 8 седмици, обаче е настъпило значително подобрение на общото изтощение на болните от рак. Те съобщават, че отпадналостта, умората и безсилието са намалели.

Резултатите от проучването са обнадеждаващи, тъй като средствата за борба с изтощението са ограничени.

Необходими са обаче още изследвания, за да се докаже, че приема на високи дози женшен е безопасно.

Женшенът е билка, която се използва в Китай от хилядолетия като тонизиращо средство.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!