Начало / Алтернативно лечение / Лечение на бъбречна инфекция с домашни методи

Лечение на бъбречна инфекция с домашни методи

май 29, 2018

бъбречна инфекция

Бъбреците са основната пречиствателна станция на нашия организъм. Чрез урината те изхвърлят токсините, които се натрупват в тялото и излишната вода. Бъбречните инфекции са често срещани и могат да се дължат на най-различни бактерии. Симптомите и причините за инфекцията могат да варират. Задължително е обаче да потърсите медицинска помощ, защото в някои случаи в резултат на инфекцията могат да настъпят сериозни здравословни усложнения. Заедно с назначеното ви от лекар лечение може да опитате и някои домашни методи, които биха могли да помогнат за облекчаване на някои от симптомите при бъбречна инфекция. Такива методи са например:

Пийте достатъчно течности

Най-важното, което трябва да запомните, ако страдате от бъбречна инфекция е да пиете достатъчно течности. Така по-бързо ще се очистите от вредните бактерии и токсини. Освен вода може да пиете повече и различни прясно изцедени сокове или чай. Експертите препоръчват при бъбречна инфекция дневно да се приемат между 10-12 чаши течности.

Сок от магданоз

Както кожата ви се нуждае редовно от почистване, така и вътрешните ви органи се нуждаят от прочистване. Именно сокът от магданоз е изключително подходящ за изчистване на бъбреците от натрупаните токсини и вредни субстанции. В него се съдържат редица полезни вещества, като витамин А, Б, Ц, калий, натрий, желязо, тиамин, рибофлавин.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет има антибактериални свойства, поради наличието в него на ябълчена киселина. Той помага за регулирането на рН в организма, което се изменя при наличие на инфекция. За да се възползвате от полезните свойства на ябълковият оцет измерете една супена лъжица органичен оцет, смесете го с две супени лъжици мед и добавете малко хладка вода. Пийте от получената смес няколко пъти дневно, докато инфекцията отшуми.

Сок от червена боровинка

Най-вероятно сте чували и знаете, че сокът от червена боровинка е особено полезен и подходящ при бъбречна инфекция. Най-важното, за което трябва да внимавате е да не прекалявате с неговата консумация, защото това може да доведе до влошаване на проблема, а не да помогне каквато е вашата цел.

Чесън

Чесънът стимулира вашето тяло да отделя повече соли и токсини чрез урината. Той има още редица полезни свойства, включително действа като имуностимулатор и подсилва защитните сили на вашия организъм. Похапвайте 1-2 скилидки чесън дневно, ако страдате от някаква инфекция, за да се възползвате от неговите полезни свойства.

Кисело мляко

В киселото мляко се съдържат естествени антиоксиданти и пробиотици, които попадайки в нашето тяло могат да се борят с вредните бактерии, причиняващи инфекция. Освен това пробиотиците стимулират и подсилват имунната система.  Консумирайте редовно кисело мляко, особено ако страдате от някакъв вид инфекция.

Алое вера

Алое вера се използва за лечение на редица заболявания. То съдържа над 200 полезни вещества. Ако страдате от бъбречна инфекция пийте сок от алое вера, защото той помага особено много за изчистването на организма от вредните субстанции.

Прочетете за:
Пиелонефрит