Начало / Алтернативно лечение / Домашно лечение при стомашни киселини

Домашно лечение при стомашни киселини

фев. 8, 2013

Няма човек, който през живота си да не е страдал от киселини и да не знае колко неприятни могат да са те. Газовете и киселините са знак за недобро храносмилане, дължащи се най-често на преяждане или консумиране на много пикантни храни. Като цяло киселините се дължат на усилена стомашна секреция, която е причината и за стомашните болки. Въпреки, че на пазара вече има много продукти за справяне с този проблем може да приложите и някои домашни трикове, които да ви помогнат в борбата с киселините вместо да приемате медикаменти.

Босилек
Листата на босилека са известни със своето лечебно действие. Много експерти препоръчват сдъвкването на 5-6 листа от босилек преди всяко хранене, за да се предпазите от стомашни киселини. Хората, страдащи от диабет трябва да знаят, че за тях босилекът не е препоръчителен.

Мента
Листата от мента също се смятат за много добро средство при борбата с киселини. Те трябва да се сдъвкват рано сутрин след ставане от сън. Този процес трябва да се повтаря около месец, за да има ефект от нея. Може също да пробвате да пиете сок от мента ако сте преяли или сте яли някаква по-тежка храна. Сокът ще спомогне за по-доброто храносмилане.

Кокосово мляко
Кокосовото мляко има широко приложение при лечението на множество заболявания. Пиенето на кокосово мляко на празен стомах помага в борбата с киселините. Може да си направите и смес от кокосово мляко и обелена краставица. Тази смес приета 15-20 минути след хранене се смята за добър антидот срещу киселини.

Прясно мляко
Млякото е богато на калций, който от своя страна пречи на образуването на солна киселина в стомаха и по този начин ще спомогне и за намаляването на пристъпите, предизвикани от стомашни киселини. Прясното мляко е особено полезно ако преди това сте приели някаква пикантна храна, за да намали киселинността на стомашния сок.

Ябълков оцет
Един от най-лесните начини за справяне с киселините е ябълковият оцет. Смесете 2-3 супени лъжици оцет с една чаша вода и я изпийте за бързо облекчение.

Джинджифил
Джинджифилът е билка, която се използва за лечението на особено много състояния. Може да го намерите под формата на капсули, които може да приемате половин час преди хранене и скоро след това ще усетите положителния резултат.

Прочетете за:
Кисилини в стомаха