Начало / Алтернативно лечение / Естествени методи за лечение на рак на костите

Естествени методи за лечение на рак на костите

ное. 17, 2015

зелен чай

Ракът на костите може сериозно да затрудни начина на живот на пациентите. При това заболяване в костите се оформят кухини, наречени остеолитични лезии, които повишават чупливостта на костите и увеличават риска от фрактури. Ако ракът се разпространи към други части на тялото продължителността на живота на пациентите значително намалява.

Някои естествени методи могат да ви помогнат да подобрите качеството си на живот, живеейки с това тежко заболяване.

Пациентите с рак на костите често страдат от силни болки, които могат да бъдат причина за депресия. В такива случаи химиотерапията и лъчелечението могат да не доведат до очакваните положителни резултати, затова могат да се използват някои алтернативни методи на лечение, които помагат на пациентите да подобрят качеството си на живот. Ето някои от тях:

  • Зелен чай

Зеленият чай е известен със своите противоракови свойства. Пиенето на две чаши зелен чай дневно може да спомогне за облекчаване на симптомите на пациентите с рак на костите. Този чай е изключително богат на антиоксиданти, които са нужни на тялото ни да се бори с раковите клетки.

  • Витамин А

Учените са установили, че редовният прием на витамин А може да помогне в борбата с рака на костите. Този витамин може да си набавите от свежите плодове и зеленчуци със зелен, оранжев и жълт цвят.

  • Редовна експозиция на слънце

Осигурете на тялото си ежедневни разходки на слънце. Ултравиолетовите лъчи на слънцето са нужни за образуването на витамин Д, който от своя страна пречи на размножаването на раковите клетки и по този начин може да спомогне за забавянето на прогресията на заболяването.

  • Билки

Някои билки като шипката и котешкия нокът са изключително подходящи за облекчаване на симптомите на пациентите с рак на костите. Те могат да се консумират под формата на чай, тинктури или изсушени екстракти от билките.

  • Упражнения

Специалистите съветват болните от рак пациенти да спортуват, доколкото състоянието им позволява това. Упражненията са доказали своя положителен ефект при борбата с тревожността и депресията, които са често срещани при ракови заболявания. Освен това с тренировките значително подобрявате кръвообращението в тялото си, а докато се потите спомагате за отстраняване на вредните токсини от тялото.

Ракът на костите е изключително болезнено заболяване и за лечението му е нужен комплексен терапевтичен план, състоящ се от конвенционални и естествени методи. Правилно избраното лечение може да помогне на пациентите да водят нормален начин на живот и да облекчи техните симптоми.