Начало / Алтернативно лечение / Индрише – понижава кръвното налягане

Индрише – понижава кръвното налягане

сеп. 11, 2015

Маслото от индрише често се прилага в ароматерапията поради своите множество полезни свойства. Индришето се е използвало още в древен Египет от жените за красива и сияйна кожа, а днес то се употребява за лечение на акне, облекчаване на напрегнатостта, подобряване на хормоналния баланс в организма. Това сладникаво миришещо ароматно масло освен това може да подобри вашето настроение, да спомогне за облекчаване на умората и да подобри цялостното ви емоционално състояние.

Ето и за какво най-често се използва маслото от индрише:

  • Антибактериални свойства

Маслото от индрише има силни антибактериални свойства, които пречат на микробите да се развиват в области на тялото, където има нарушаване на целостта на кожата и по този начин предпазва организма от инфекции.

  • Намаляване на бръчките

Тъй като индришето има астрингентни свойства това означава, че неговата употреба води до контракции в някои части на тялото. Поради тази причина това растение намира място в кремовете за лице, тъй като спомага за стягането на кожата на лицето и забавя процесите на стареене. Може да добавите 2-3 капки масло от индрише към крема си за лице, за да се възползвате от неговите благоприятни ефекти върху кожата.

  • Заздравяване на рани

Маслото от индрише ускорява процеса на оздравяване при наранявания на кожата. Освен това то спомага за намаляване на видимите белези след наранявания или операции. Това се дължи на факта, че маслото от индрише ускорява кръвообращението в засегнатата област и това стимулира процеса на оздравяване.

  • Ускоряване на кръвосъсирването

Маслото от индрише кара кръвоносните съдове да се свиват и по такъв начин ускорява процеса на кръвосъсирване и образуване на кръвен съсирек. Това свойство на растението отново има значение в ускоряването на процеса на оздравяване.

  • Естествен дезодорант

Маслото от индрише се елиминира от организма чрез потта. Поради тази причина неговата употреба спомага и за намаляването на неприятния мирис на потта. Може да си приготвите домашен дезодорант като прибавите пет капки масло от индрише с пет супени лъжици вода и с това може да напръскате подмишниците си.

  • Диуретични свойства

Маслото от индрише има естествен диуретичен ефект. Това означава, че то повишава количеството на отделяната урина. Повече урина означава и елиминиране на повече токсини от тялото, а с по-честото уриниране се намалява и кръвното налягане.

  • Обезболяващи свойства

При прилагането на масло от индрише върху кожата може да се облекчат болки, предизвикани от възпаление на нерв. Учените са доказали, че употребата на това масло от пациенти с херпес зостер, при което има възпаление на нервите по хода на гръдния кош значително подобрява тяхното състояние и облекчава оплакванията им.

  • Репелент

Маслото от индрише има естествени репелентни свойства и може да се използва за предпазване от ухапване от насекоми, особено през летния сезон. Може да си приготвите домашен репелент като смесите 3-4 капки масло от индрише с 5 супени лъжици вода и напръскате тялото си с получения разтвор. Освен, че отблъсква насекомите този разтвор спомага и за по-бързото зарастване и намаляване на сърбежа в ухапаните вече места по кожата.