Начало / Алтернативно лечение / Как да качите килограми с помощта на билки

Как да качите килограми с помощта на билки

дек. 6, 2012

В наше време основно се разисква как да намалим теглото си, но има и случаи, в които хората имат нужда да качат килограми. Билките могат да дойдат в помощ на пациенти, които се оплакват от нежелана загуба на тегло, при състояния като например стрес, някои заболявания, свързани с нарушение в храносмилането, депресия.

За повечето хора с поднормено тегло наддаването на килограми може да бъде постигнато с подобряване на храносмилането и функцията на черния дроб, а също и с употребата на някои билки и хранителни добавки, и увеличаване на калорийния прием.

По-често използвани билки за покачване на теглото са:

– Тинтява – тя винаги се е използвала при случаи с липса на апетит, диспепсия и всяко друго състояние, което пречи на правилното усвояване на хранителните съставки. Тя увеличава стомашната секреция, подобрява отделянето на нужните за храносмилането ензими и увеличава апетита и по този начин спомага за увеличаване на теглото.

Женшен – той също се използва за усилване на апетита. Може да се намери под формата на капсули, таблетки, а също и изсушени корени за направата на чай. Важно е да се спомене, че женшен не трябва да се приема от хора с проблеми със сърцето, щитовидната жлеза, при пациенти с диабет или мигрена.

Лайка  -всеизвестен е фактът, че лайката помага при безпокойство, но тя също така улеснява и храносмилането. Препоръчва се на хора, които страдат от нежелана загуба на тегло, дължаща се на стрес или безпокойство.

Джинджифил – той се използва от векове  за лечение на много чревни проблеми, диспепсия, липса на или намален апетит, подуване на корема. Смята се също, че подобрява кръвообращението и се използва при стомашни спазми.

Корени от глухарче – използва се за направата на кисели отвари. Той увеличава секрецията на жлъчка, което от своя страна стимулира апетита. Глухарчето съдържа някои много полезни съставки като цинк, желязо, калий и витамини А, Д, С .

Копър – отпуска гладките мускули на храносмилателния тракт. Спомага за подобряване на мотилитета на храносмилателния тракт и подобрява киселинноста на стомашния сок.

Всички тези изброени билки могат да ви помогнат в борбата с ниското тегло, а съчетаването им с правилната храна и редовните упражнения биха довели до получаване на максимален резултат. Особено важно при нежелана загуба на тегло е да се консултирате с вашия лекуващ лекар.