Начало / Алтернативно лечение / Как да се справим с брадавиците?

Как да се справим с брадавиците?

май 7, 2014

Брадавиците се причиняват от човешкия папиломен вирус, който има над 100 разновидности. Те влияят по различен начин на човек, в зависимост от това колко напрегнат е неговия имунитет. Причинителят на брадавиците обикновено е безвреден и не води до сериозни усложнения, но има и някои разновидности на този вирус, които могат да доведат до сериозни здравословни усложнения. Тъй като брадавиците се причиняват от вирус те могат да се разпространят към различни части на тялото и могат да бъдат предавани от човек на човек.

Ако при вас конвенционалното лечение не е довело до задоволителни резултати може да пробвате и някои методи у дома.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е един от доказаните домашни методи за справяне с брадавиците. Лесен е за приложение и много от пациентите го използват. Той не убива вируса, но поради високата си киселинност атакува тъканта, която изгражда брадавицата и я разгражда, като по този начин тя лесно се излющва и се премахва. В началото при употребата на ябълковият оцет е нормално да има известно подуване в областта и лека болка. Това не трябва да ви притеснява.

Потопете малко топче памук в ябълковия оцет, накиснете го добре, след което изцедете излишното количество от оцета. Поставете накиснатото памуче върху брадавицата и го притиснете с помощта на лепенка. Оставете памучето за през нощта и го премахнете през деня. За около 1-2 седмици брадавицата трябва да изчезне.

Банан

Бананът съдържа протеолитични ензими, които разрушават брадавиците. Нуждаете се от един намачкан банан, като полученото пюре се поставя върху брадавицата. Повтаряйте процедурата, докато брадавицата изчезне.

Витамин Ц

Смята се, че апликацията на витамин Ц, директно върху брадавицата ще унищожи самият вирусен причинител. Употребата на лимонов сок, не само ще ви достави повече витамин Ц, но и киселинната съставка в него води до унищожаването на брадавицата.

Сок от ананас

Сокът от ананас размеква тъканта, която изгражда брадавиците. Той е висококиселинен и съдържа ензими, които разяждат брадавицата. За целта е нужно 2-3 пъти дневно да накисвате брадавицата в сок от ананас за 3-5 минути. След това подсушете добре областта.

Картофи

Малко разпространено и известно на пациентите домашно средство, което е особено подходящо са картофите. Няма научно обоснавано доказателство за полезните свойства на картофите при лечението на брадавиците, но хората от векове успешно ги ползват за тази цел. Имате нужда от един обелен и нарязан на кръгчета картоф. Натъркайте брадавицата три пъти дневно с едно парче суров картоф, а ако си почивате вкъщи и сте легнали може да оставите картофа за по-дълго време.

Прочетете за:
Брадавици