Начало / Алтернативно лечение / Какви са лечебните свойства на джинджифила?

Какви са лечебните свойства на джинджифила?

ян. 16, 2015

Джинджифилът е кореноплодно растение, което може да бъде използвано освен като подправка и за направата на чайове. Той има леко пикантен вкус и може да се използва за подправянето на различни ястия. От векове наред китайската медицина го препоръчва за лечението на редица заболявания. Ето и за какво може да бъде полезен джинджифила:

  • Спомага за понижаване на теглото

Джинджифилът ускорява метаболизма и спомага за по-бързото изгаряне на мазнините. Освен това той стимулира центъра на ситостта и потиска апетита.

  • Облекчава оплакванията на пациентите със синдрома на раздразненото черво

Пациентите, страдащи от този синдром съобщават, че изпитват известно облекчение след прием на джинджифил. Това облекчение не зависи от начина, по който ще го приемате. За чаят от джинджифил се знае, че спомага по-добрата дейност на червата.

  • За превенция на ракови заболявания

Известно е, че джинджифилът може да спомогне за лечението на редица ракови заболявания, включително рак на яйчниците. Проучванията са доказали, че той може да убие раковите клетки. Това са добри новини, за хората страдащи от ракови заболявания и това е причина да започнете да употребявате джинджифила по-често в кухнята.

  • Предпазва от болестта на Алцхаймер

Ако във вашето семейство има случаи на болни от Алцхаймер или просто се притеснявате да не бъдете засегнати от тази инвалидизираща болест трябва да помислите да включите джинджифила във вашия хранителен режим. Няколко проучвания са доказали, че джинджифилът спомага за забавянето на мозъчното стареене.

  • Спомага за по-доброто усвояване на хранителните вещества

Когато се опитвате да отслабвате приема на правилните хранителни вещества е от особена важност. Но ако сте с наднормено тегло вашето тяло е с намалени способности за усвояване на хранителните вещества и витамините от храните, които приемате. Приемът на джинджифил подобрява храносмилането и усвояването на веществата.

  • Намалява възпалението при артрит

Джинджифилът има естествени противовъзпалителни свойства и може да спомогне за лечението на редица заболявания, едно от които е ревматоидния артрит. Освен, че намалява ставното възпаление джинджифилът има способността да действа и като естествено болкоуспокояващо.

  • Подобрява кръвообращението

Джинджифилът подпомага доброто кръвообращение и по такъв начин, хората които го приемат се чувстват по-жизнени. Чаят от това растение е особено полезен за хората, които живеят в по-студен климат, защото той ще осигури нужната топлина и енергия.

  • Подобрява имунитета

Ако сте се чудили дали да не опитате джинджифил това е една от основните причини, поради която да го направите. За всеки от нас е важно да има силна имунна система, която да го предпазва от болести, а джинджифилът може много да помогне в тази насока.