Меню

Жени, които приемат рибено масло по време на бременност могат значително да подобрят координацията на своите деца.

Ново австралийско проучване разкрива ползата от рибеното масло за развитието на децата.

В проучването са участвали 98 бременни жени. Една част от тях са приемали по 4 грама рибено масло, а друга по 4 грама маслинено масло (зехтин) дневно от 20 гестационна седмица до раждането.

Когато децата навършили 2,5 години, те били подложени на редица тестове за измерване на растежа и развитието им.

Резултатите показали, че децата, чиито майки са приемали рибено масло имат значително по-добра координация ръка-очи. Тези деца са показали и по-добра способност за разбиране, по-богат речников запас.

Омега 3-мастните киселини, които се съдържат в рибеното масло играят важна роля за развитието на централната нервна система.

Счита се, че последните три месеца от бременноста са най-подходящи за прием на рибено масло, тъй като тогава има усилено развитие на нервната система.

Бременните жени трябва да избягват консумирането на риба, съдържаща много живак. Те могат да приемат рибеното масло като добавка под формата на капсули, като предварително се консултират с лекар.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!