Жените игнорират съветите за здравословен начин на живот и здравословно хранене преди забременяване, дори когато бременността е планирана, показва проучване, публикувано в British Medical Journal.

Учени от Университета в Саутхемптън са разпитали 12500 жени на възраст между 20 и 34 години за тяхната диета, консумацията на алкохол, тютюнопушене и двигателната им активност.

В следващите 3 месеца 238 от тези жени са забременели.

Резултатите показват, че процентът на бъдещите майки, спазвали препоръките е незначително по-висок в сравнение с жените, които не са забременели.

Например, 74 % от бъдещите майки не са пушили в сравнение с 69 % от незабременелите жени.

51 % от бременните жени са ограничили консумацията на алкохол и само 44 % от тях са вземали фолиева киселина.

След като са разбрали, че са бременни значително повече жени са започнали да спазват съветите за здравословно хранене и здравословен живот.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!