Меню

Ново проучване за лечение на стерилитета показва, че жените, на които се имплантират три или повече ембриона нямат по-голям шанс за забременяване, в сравнение с жените, на които се имплантират само два ембриона. Освен това при тях има по-голям риск от многоплодна бременност.

Британски учени са анализирали данните от над 124000 ин витро процедури. Резултатите показват, че няма медицинско основание за трансфер на три или повече ембриона.

Специалистите препоръчват трансфер на един ембрион при жени под 37 г. и най-много на два ембриона при жени между 37 и 40 години. При жени над 40 г. с предишни неуспешни опити за ин витро оплождане се разрешава трансфер най-много на три ембриона.

Лекарите трябва да имат за цел не само да увеличават шансовете за забременяване, но и да намаляват случаите на многоплодна бременност.

При многоплодната бременност има по-голям риск от усложнения, като високо кръвно налягане, диабет и по-висок риск от аборт. Близнаците и тризнаците по-често са недоносени и при тях по-често се наблюдават усложнения като церебрална парализа.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!