Жени, които имат фебрилитет по време на бременност имат два пъти по-голяма вероятност децата им да страдат от аутизъм, показва проучване.

Точният механизъм и дали винаги температурата повишава риска от аутизъм не се знае.

Според експертите бременните жени не трябва да се притесняват ако повишат температура, тъй като лечението с антипиретици премахва риска.

Учени от университета на Калифорния са провели проучване сред 1100 майки на деца с и без аутизъм. Те са били анкетирани за това дали са имали повишена температура по време на бремеността и дали са провеждали лечение.

Резултатите показват, че жените, които са имали фебрилитет през бременността имат два пъти по-голям риск да родят дете с аутизъм.

При майките, които са приемали антипиретици риска е бил еднакъв с този при жените, които не са имали висока температура.

Предишно проучване показва, че бременните жени, страдащи от диабет и затлъстяване имат по-висок риск да родят дете с аутизъм.

Общото между диабет, затлъстяване и фебрилитет е наличието на възпалителен процес, който е възможна причина за аутизъм.

Проучването е публикувано в сп. Journal of Autism and Developmental Disorders.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!