Меню

Когато сте бременна, пукването на околоплодния мехур е момент, който обикновено се очаква едновременно с притеснение и нетърпение, защото това означава, че вашето бебе съвсем скоро ще се роди. Но този момент носи със себе си известна доза притеснение. Какво ако водите ви изтекат на публично място или ако водите ви не изтекат и въпреки това вашето раждане започне. Това са едни от притесненията на бременните жени.

Какво изпитват жените при пукването на околоплодния мехур?

Докато сте бремени, вашето бебе плува в плодния сак, който се намира в матката. Този сак е пълен с течност. Когато плодният сак се пукне водите ви изтичат. Това обикновено е признак, че раждането започва. В много редки случаи плодният сак може да се спука и въпреки това раждането да не започне в скоро време. Това се нарича преждевременно пукване на околоплодния мехур.

Изтичането на околоплодните води за всяка жена е различно. Някои жени съобщават само, че са изпитали подмокряне, като при напикаване. При други се наблюдава същото спонтанно изливане на голямо количество течност, както понякога го представят по филмите.

Околоплодната течност обикновено няма мирис, ако усетите някакъв мирис, може да се касае за инфекция и е нужно да съобщите това на вашия лекуващ лекар. Най- важното нещо, което трябва да направите, когато ви изтекат водите е да запазите спокойствие. Ако сте в болница, уведомете сестрата какво се е случило. Ако сте навън е нужно да отидете в болница възможно най-бързо.

Какво ако околоплодните ви води изтекат по-рано от очаквания термин?

Ако водите ви изтекат преди 37 гестационна седмица трябва да посетите вашия акушер-гинеколог възможно най-бързо. Той ще трябва да прегледа ехографски вашето дете и да прецени дали има риск за неговото здраве. Тъй като бебето не може да издържи дълго време в матката без достатъчно течност, която да го предпазва ще трябва в най-скоро време да се предизвика раждане. Обикновено при жените с преждевременно пукване на околоплодния мехур се предизвиква раждане най-късно до една седмица след това, защото иначе се увеличава риска от инфекция и страдание на плода.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!