Меню

Стресът не повлиява ефективността на ин витро оплождането, показва проучване, публикувано в British Medical Journal.

Учени от Университета в Кардиф (Cardiff University) са разгледали 14 проучвания, обхващащи над 3500 жени, подложени на ин витро оплождане.

На всички жени е било изследвано нивото на стрес преди началото на процедурата, чрез психологични тестове за откриване на симптоми като безпокойство, страх, напрегнатост, потиснатост.

Резултатите показват, че стресът не оказва влияние върху успеха от ин витро оплождането, тъй като процента на забременелите стресирани жени е еднакъв с този на жените, които не са били подложени на стрес.

Това проучване разобличава общоприетия мит, че стресираните жени затрудняват ефективността на ин витро оплождането.

Стресът може да не влияе върху успеха на лечението, но нуждата от разбиране и емоционална подкрепа на пациентите не трябва да се подценява.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!