Упражненията по време на бременност понижават риска от раждане на деца, предразположени към затлъстяване, показва проучване на учени от Нова Зеландия и САЩ.

Бременните с наднормено тегло имат по-голяма вероятност да родят по-едри деца, което повишава риска от здравословни проблеми през живота им.

В проучването са участвали 84 жени, бременни за първи път, като половината от тях е трябвало да тренират максимално пет пъти седмично по 40 минути.

Групата на трениращите жени са били помолени да участват в програмата поне до 36-та гестационна седмица.

Резултатите от проучването показват, че теглото на бебетата на трениращите жени е средно с 143 г по-ниско, докато ръста им не е по-нисък.

Според д-р Пол Хофман, ръководител на проучването редовните упражнения по време на бременност понижват теглото на новородените, което понижава риска от затлъстяване.

Лекарите съветват бременните жени да не преяждат по време на бременност и редовно да провеждат леки тренировки.

Нарастващата честота на затлъстяването води и до повишаване на броя на бременните жени с наднормено тегло.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!