Меню

Активните видео игри, при които децата танцуват, играят бокс или тенис водят до значително изгаряне на калории.

Учени от Университета на Честър, Великобритания са изследвали разхода на енергия при игра на активни видео игри. В проучването са участвали 10 момчета и 8 момичета на възраст от 11 до 15 години. Те са играли на две видео игри, като при едната е трябвало да танцуват, а при другата да играят бокс.

Резултатите са показали, че в сравнение с пасивните игри децата са изразходвали 103 % повече енергия при играта с танци и 194 % повече енергия при играта на бокс.

Авторите на проучването считат, че резултатите от проучването са добри въпреки, че активните игри не могат да заменят игрите и спорта на открито.

Много деца не изпълняват препоръките за 60 минути физическа активност дневно, а честотата на затлъстяването в детска възраст нараства.

Проучването е публикувано в Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!