Меню

Ново проучване сочи, че учениците, които са силно привързани към телефоните си и ги използват често са по-напрегнати, не са доволни от живота си и имат по-ниски оценки в училище, сравнено с техните връстници, които не използват толкова често телефоните си.

Децата в днешно време са свикнали с новите технологии и използването на телефона за връзка с околния свят за тях е нещо напълно нормално. Учените, провели проучването са се заинтересували каква е връзката между нивата на напрегнатост и употребата на телефон, след като са установили в друго проучване, че има връзка между честата употреба на мобилно устройство от учениците и заседналия начин на живот.

В проучването са взели участие около 500 студенти от мъжки и женски пол. Учените са следили колко често употребяват телефоните си участниците и са създали анкетни карти, които да оценят какво е емоционалното състояние на участниците в проучването и дали са доволни от начина си на живот.

Резултатите са показали, че студентите са прекарвали около 279 минути всеки ден, използвайки телефоните си, което се равнява на приблизително пет часа и са пращали средно 77 текстови съобщения дневно.

Авторите на проучването смятат, че високите нива на напрегнатост при изследваните участници в проучването може да се дължи и на нуждата и задължението, което изпитват студентите да се свързват с околния свят, чрез телефона си.

Докато наистина има установена връзка между честата употреба на телефон и напрегнатостта, учените не са установили ясна връзка между ниските оценки и честото използване на мобилно устройство.

За съжаление телефоните са променили начина на общуване между хората и много от нас вече общуват помежду си само чрез телефонни разговори и съобщения. Именно това трябва да се опитат да променят днешните деца и да се научат колко по-приятно е да бъдат сред връстниците си и да си общуват лице в лице.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!