Меню

Учени предупреждават, че децата имат нужда от повече физически упражнения, за да изразходват енергията си и да се предпазят от затлъстяване.

Екип от учени от Англия са наблюдавали група от 545 деца, които са спортували по 30 минути три пъти седмично. Тази двигателна активност обаче се оказала недостатъчна, за да повлияе индекса на телесната маса на децата.

Според експертите децата имат нужда от един час физически упражнения дневно и от здравословна диета.

В училищата в Англия започва проверка на теглото на учениците, тъй като едно на всеки четири деца страда от затлъстяване. От следващата година на учениците в основните училища ще се измерва теглото и ръста в началото и в края на учебната година.

Според сегашната тенденция през 2010 година един милион деца ще страдат от затлъстяване.

Важно е децата да се приучат към здравословен начин на живот още в най-ранна възраст. Родителите трябва да насърчават децата си да се хранят здравословно и да спортуват поне по един час дневно за деца над 5 години.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!