Меню

Децата, които говорят два езика имат по-добро креативно мислене и по-бързо решават задачи, показва ново проучване.

Учени са провели проучване в Шотландия и Сардиния сред 120 деца на 9 годишна възраст, като половината от тях са говорили два езика.

Те са решавали различни задачи, като е трябвало да покажат и креативно мислене.

Резултатите от теста са показали, че децата, които говорят два езика се справят по-добре в решаването на проблеми и имат по-добро креативно мислене. Те са показали наличието на по-богат речник, като са дали по-детайлно и по-богато описание.

Авторите на проучването са установили също, че децата, които говорят два езика имат способността да се фокусират върху информацията, която е важна и да пропускат ненужната информация.

Проучването е публикувано в International Journal of Bilingualism.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!