Меню

Домашните животни могат да подобрят социалното общуване на децата с аутизъм.

Учени от Франция са изследвали поведението и интелигентността на 260 деца с аутизъм, като половината от тях са имали домашен любимец – предимно кучета и котки.

Те са установили, че децата, които са получили домашен любимец на пет годишна възраст се справят по-добре. Те по-лесно споделят играчките си с други деца, могат да подкрепят родителите си или други даца ако са тъжни или наранени.

Наличието на домашен любимец още при раждането на детето не повлиява неговото поведение. Според учените е важно домашния любимец да се появи в дома, когато детето е достатъчно голямо, за да забележи това.

Проучването е публикувано в сп. PloS One.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!