Меню

Ехинацея не трябва да се дава на деца под 12 години, предупреждават експерти от Великобритания.

Регулаторната агенция за лекарства и здравни продукти (MHRA) твърди, че има малък риск от тежка алергична реакция, което е по-важно от евентуални ползи от билката.

При малки деца може да настъпят алергични реакции като обриви, уртикария, оток на лицето, затруднено дишане, астма, възможен е дори анафилактичен шок.

Според агенцията родителите трябва да са информирани за съществуващия риск при деца под 12 години. Те не трябва да се притесняват ако децата са приемали ехинацея в миналото.

Предпазните мерки, които трябва да се вземат се отнасят за малки деца, по-големите деца и възрастните могат да продължат да приемат билката.

На всички продукти, съдържащи ехинацея трябва да бъде изписано предупреждение.

Ехинацеята стимулира имунната система и се прилага при настинка и грип.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!