Меню

Според ново проучване повече от половината от децата с алергия към яйцата са толерантни към кокошите яйца, подложени на термична обработка в продукти, като кейк, хляб. При 55 % от децата алергията към яйцата изчезва напълно до седем годишна възраст.

Проучването е представено на ежегодната среща на Американския колеж по Алергия, Астма и Имунология в Анахайм, Калифорния.

Според авторите на проучването включването в диетата на термично обработени яйца под контрол на алерголог може да подобри качеството на живот на децата и да ускори развитието на толеранс към яйцата.

Резултатите от друго проучване, представено на срещата показват, че от петте най-често срещани хранителни алергии, децата най-често израстват алергията към яйцата, последвана от тази към млякото.

Специалистите предупреждават, че даването на храна, към която детето е алергично може да има сериозни последствия.

Алергията към яйцата може да предизвика кожен обрив, уртикария, ринит, болки в корема, повръщане и др. Рядко може да настъпи анафилактичен шок, който е животозастрашаващо състояние.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!