Меню

Високото кръвно налягане е сериозен проблем при възрастните, но ново проучване показва, че нараства честотата му сред децата.

Учени от Университета на Мичиган са установили, че за периода от 1997 до 2006 г броя на хоспитализираните деца по повод високо кръвно налягане се е удвоил.

Проучването показва също, че престоят в болница на децата с хипертония е два пъти по-дълъг, което води до повишаване на цената на лечението.

Честотата на затлъстяването при децата се е утроила, така че за специалистите не е изненада зачестяването на хипертонията и диабета.

Високото кръвно налягане в детска възраст оказва влияние върху сърцето и повишава риска от сърдечно-съдови заболявания в по-късна възраст.

За превенция на хипертонията при възрастните е необходимо още в детска възраст да се води борба със затлъстяването, да се ограничи приема на сол и да се стимулира спортуването.

Проучването е публикувано в сп. Hypertension.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!