Психичните проблеми на бащите могат да се отразят върху здравето на техните деца, показва ново проучване.

Учени от университета в Оксфорд са установили, че децата, особено момчетата, чиито бащи страдат от тежка депресия, лекарствена зависимост, алкохолизъм или посттравматичен стрес имат повишен риск от психични проблеми.

При синовете на бащи, страдащи от алкохолизъм може да се наблюдава агресивно поведение, проблеми в общуването, ниско самочувствие, лош успех в училище.

Деца, чиито бащи развиват постнатална депресия имат 10 до 20 % по-висок риск да развият емоционални и поведенчески проблеми.

Въпросът за влиянието на психичното здраве на мъжете върху развитието на техните деца е много по-слабо проучен, в сравнение с влияниета на психичното здраве на майката.

Ролята на мъжете в отглеждането на децата значително се е променила, поради което е необходимо по-задълбочено проучване на връзката между психичното здраве на бащите и това на техните деца.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!