Начало / Детско здраве / Съвети за тийнейджърки как да отслабнат по-лесно?

Съвети за тийнейджърки как да отслабнат по-лесно?

сеп. 18, 2015

Много често тийнейджърите биват неразбрани от своите родители, защото през този възрастов период, голяма част от тях, особено момичетата са обсебени от своето тегло и външния си вид. Тези техни стремежи се дължат на желание да бъдат приети от обществото и своите връстници и да бъдат популярни. В последните години броят на затлъстелите тийнейджъри расте стремглаво. В желанието си да отслабнат някои момичета могат да изпаднат в крайности. Има някои неща, които може да направите, за да отслабнете по-лесно и ефективно. Някои от тях са:

  • Не забравяйте, че все още растете

Ако се чудите как да отслабнете и сте все още в тийнейджърска възраст не забравяйте, че все още растете. По време на този период вие ще качвате и сваляте килограми, докато организмът ви се нагоди към хормоналните промени, които настъпват.

  • Не пропускайте закуската

Много от тийнейджърките пропускат закуската в желанието си да отслабнат по-бързо. Но всъщност това е най-голямата грешка, която може да направите. С пропускането на закуската метаболизмът се забавя и това ще ви попречи да се отървете от нежеланите килограми. Вместо това сутрин задължително закусвайте с пълнозърнести храни и плодове, за да си доставите енергия за започване на деня позитивно. Хранете се редовно, пропускането на хранене няма да ви помогне да отслабнете по-бързо, а точно обратното ще забави процеса. Не прекалявайте с големината на порциите и се опитвайте да похапвате, колкото се може повече плодове и зеленчуци.

  • Направете водата своя най-добър приятел

Тийнейджърките често забравят да пият вода и голяма част от тях са дехидратирани. Много от подрастващите момичета избират газирани напитки, за да утолят жаждата си, но те не само че не помагат за утоляване на жаждата, но и съдържат много калории, които допълнително ще спомогнат за покачването на теглото. Водата съдържа електролити, които помагат за горенето на мазнини и освен това, колкото повече вода пиете, толкова повече токсини и ненужни вещества ще изхвърли вашето тяло.

  • Спете достатъчно

Добрият сън е задължителен за всички тийнейджъри без значение дали те искат да отслабнат или не. Сънят помага за отпускането на тялото и докато спите вашето тяло продължава да гори калории. Недоспиването може да ви накара да се чувствате раздразнителни и това да ви подтикне да посегнете към някои вредни храни, за да намалите напрежението.

  • Спортувайте

Всички знаем колко е трудно да устоите на вкусен сандвич или шоколад, когато всички покрай вас похапват такива вкусни неща. Но въпреки всичко помислете за тялото си. Няма нищо лошо да хапнете от любимата си храна от време на време, стига да не прекалявате. Освен да се храните здравословно и да не прекалявате с приема на калорични храни трябва и редовно да спортувате. Изберете си спорт, който ви харесва и ви зарежда с положителни емоции. Опитвайте се да тренирате три пъти седмично, за да поддържате тялото си във форма.