Меню

Днешните деца имат значително по-голям риск да развият рак по-късно през живота си, поради нездравословния начин на живот, който водят, предупреждават специалисти.

Според проф. Кати Причард-Джоунс от Института за ракови изследвания в Сътън, западните държави трябва да се подготвят за бум от ракови заболявания, свързани със затлъстяването.

По повод на Световния ден за борба с рака тя се обърна към семействата, лекарите, учителите и правителството с призив да се насочи вниманието на хората към последиците от нездравословното хранене.

Лошите хранителни навици, липсата на движение и наднорменото тегло са причина за една трета от случаите на рак в западните държави.

Едно на всеки десет деца в училищна възраст е с наднормено тегло.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!