Меню

Един на всеки трима болни от захарен диабет тип 2 започва лечение с медикаменти твърде рано, вместо да промени диетата си и да повиши двигателната си активност.

Проучване в югозападна Англия показва, че 36 % от новодиагностицираните пациенти само след един месец са започнали перорално лечение с медикаменти.

При много болни не е даден шанс на промяната в начина на живот, въпреки че правилното хранене и двигателния режим са от решаващо значение за лечението на захарния диабет.

Обикновено медикаментозното лечението започва с метформин, но ако нивото на кръвната захар е високо може да се добавят и още лекарства.

Учените са установили, че при 13 % от участниците в проучването е започнато лечение с два типа медикаменти само няколко седмици след като са били диагностицирани.

Болните от захарен диабет тип 2 трябва да бъдат насърчавани първо да променят диетата си и да повишат двигателната си активност, преди да започнат лечение с метформин.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!