Начало / Хранене и диета / Напитки, подходящи при отслабване

Напитки, подходящи при отслабване

сеп. 7, 2016

напитки

Тайната за качественото отслабване е не само да внимавате какво слагате в чинията си, но и какво пиете. По-известните газирани напитки, плодови сокове и енергийни напитки могат да съдържат големи количества захар и въглехидрати, които да направят на пух и прах вашата диета. Важно е внимателно да избирате какви напитки пиете и да внимавате с количествата. Някои напитки, които се препоръчват при отслабване са:

Вода

Едва ли има човек, който да не знае, че водата е полезна и в нея не се съдържат калории. Като пиете вода преди хранене ще подтиснете апетита си и ще хапвате по-малко. Освен това водата помага за хидратацията на тялото и доброто общо здравословно състояние. Старайте се да пиете между 8 и 12 чаши вода дневно. За да разнообразите вкуса на вода може да добавяте към нея резени лимон, пресни плодове или краставица например.

Зеленчуков сок

Вкъщи може да си направите домашен свеж зеленчуков сок, като изцедите няколко зеленчука, например морков, цвекло, домат. Този сок не само ще ви засити, но и ще доставите на организма си нужните за деня фибри. Освен това зеленчуковите сокове са с ниско съдържание на калории.

Неподсладен чай

За зеленият чай учените са установили, че може да засили метаболизма и да подпомогне процеса на отслабване. Опитайте се да го пиете топъл или студен без да добавяте подсладители към него. Ако не обичате зелен чай може да пиете друг любим свой чай, стига да не е подсладен.

Кафе

Една чаша кафе сутрин или следобед може да ускори отслабването тъй като за кофеинът се знае, че потиска апетита. Освен това кафето ускорява процеса на термогенеза, при който в тялото се горят калории. Внимавайте само какво добавяте към кафето си. Може да добавите малко мляко, но избягвайте сметаната и захарта.

Кокосова вода

Кокосовата вода е богата на електролити. Това означава, че тя ще хидратира тялото ви много добре, за разлика от подсладените напитки, които са единствено източник на излишни калории и захар. Освен това при консумацията на кокосова вода се ускорява метаболизма и тялото се енергизира.

Сок от алое вера

Когато става въпрос за отслабване алое верата е един от най-добрите ви съюзници. Учените са установили, че консумацията на сок от алое вера може да помогне за по-лесното изгаряне на мазнини от тялото. Това растение обаче е естествен лаксатив и при неговата консумация може да се стигне до диария, гадене, повръщане и сваляне на повече от нужните килограми. Затова трябва да внимавате със сока от алое и да не пиете повече от препоръчителното количество.