Меню

Ново проучване потвърждава връзката между консумацията на бързи закуски, като сандвичи, хамбургери, дюнери, пица и риска от появата на депресия.

В изследването са участвали близо 9000 доброволци, които никога не са били диагностицирани с депресия и не са вземали антидепресанти. Те са били наблюдавани в продължение на 6 месеца. През този период 493-ма от участниците са били диагностицирани с депресия или са започнали да приемат антидепресанти.

Резултатите от проучването показват, че честата консумация на бързи закуски повишава риска от депресия с 51 %.

Най-често участниците, които са консумирали повече сандвичи са били несемейни, водели са заседнал начин на живот и са консумирали по-малко плодове, ядки, риба и зеленчуци.

Приемът на този тип храни оказва влияние върху психичното и физическото здраве на човека. Доказана е тенденцията да повишават случаите на затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания.

Депресията засяга милиони хора по света. Известно е, че витамините от група В, омега-3 мастните киселини, зехтина и средиземноморската диета допринасят за предпазване от депресия.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!