Меню

Проучване, проведено в Австралия показва, че консумирането на големи количества соеви продукти може да бъде вредно за хора, страдащи от ракови заболявания.

Препоръчва се болните от рак да избягват консумирането на храни, богати на соя, тъй като тя може да ускори туморния растеж.

Най-голям риск има при хора с рак на гърдата и на простатата, тъй като и двете форми са хормонално зависими.

Соевите продукти съдържат фитоестрогени, които имитират действието на хормони в човешкото тяло. Те могат да попречат на лечението с противотуморни лекарства, като например Тамоксифен, който потиска женския хормон естроген при болни от рак на гърдата.

Фитоестрогените могат да имитират действието и на мъжкия хормон андроген при болни от рак на простатата.

Счита се, че консумирането на умерено количество соеви продукти е безопасно за раково болните хора.

Храни, богати на соя са соевото мляко, соевото брашно, соевото сирене (тофу) и др.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!