Меню

Боровинките съдържат антиоксиданти, наречени полифеноли, които допринасят за понижаване на кръвното налягане и имат антиканцерогенен ефект.

Ново проучване показва, че здравословния плод може да спомогне и за понижаване на телесното тегло.

Американски учени са провели лабораторни изследвания с тъкани от плъхове, за да установят дали полифенолите от боровинки могат да спрат образуването на мастни клетки (адипоцити).

Резултатите са показали, че най-високите дози полифеноли понижават броя на мастните клетки с 73 %, докато най-ниските дози показват понижение с 27 %.

Според учените са необходими още много изследвания, за да се установи дали полифенолите имат същия ефект и при човека, както и да се намери подходящата доза.

Предишни проучвания са доказали, че боровинките са изключително здравословна храна. Те стимулират имунната система, неутрализират свобоните радикали, подобряват зрението, сърдечната и мозъчната дейност, предпазват от метаболитен синдром, стимулират моториката на чревния и уринарния тракт.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!