Меню

Учени от САЩ и Шотландия са провели проучване, което показва, че дневната консумация на три чаши черен чай понижава нивото на триглицеридите с 36 %

В проучването са участвали 87 души на възраст от 25 до 60 години. Половината от тях са пиели по три чаши черен чай всеки ден, а останалите същото количество топла вода за период от 12 седмици.

Учените са установили, че консумацията на черен чай понижава нивото на триглицеридите с 36 % и нивото на кръвната захар с 18 %.

Според авторите на проучването умерената консумация на черен чай намалява рисковите фактори за сърдечно-съдови заболявания и редица други хронични заболявания.

Те са изучавали влиянието на черния чай върху здравето на човека, но не са посочили механизма му на действие. Предполага се, че зеленият и белият чай ще имат същия положителен ефект върху намаляването на риска от сърдечни заболявания.

Черният, зеленият и белият чай са богати на полифеноли, които осигуряват антиоксидантна защита

Проучването е публикувано в списание Preventive Medicine.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!