Меню

Повишената консумация на червено месо намалява продължителността на живота, твърдят учени.

Проучване, обхващащо повече от 120000 човека показва, че червеното месо значително повишава риска от ранна смърт в резултат на рак, сърдечно-съдово заболяване или друга причина.

Според авторите на проучването замяната на червеното месо с риба, пилешко месо или ядки намалява риска от преждевременна смърт.

Резултатите от проучването показват, че добавянето към диетата на една допълнителна порция непреработено червено месо повишава риска от смърт с 13 %, от фатално сърдечно-съдово заболяване с 18 %, а смъртността от раково заболяване с 10 %.

Резултатите за преработеното червено месо, като бекон, наденица са още по-високи.

Учените предполагат, че наситените мазнини в червеното месо и натрия, използван в преработеното месо са причина за повишения риск от сърдечно-съдови заболявания.

Червеното месо в умерени количества може да бъде част от балансираната диета.

Специалистите препоръчват разнообразяване на диетата и намиране на други източници на протеини, като риба, пилешко месо, ядки, боб, леща.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!