Меню

Учени от Нова Зеландия създадоха генно модифицирана крава, която произвежда хипоалергично мляко.

2 до 3 % от невръстните деца са алергични към кравето мляко, като при повечето от тях след три годишна възраст алергията изчезва.

ГМО крава произвежда мляко без бета-лактоглобулин, протеин, койно не се съдържа в кърмата и към който някои деца са алергични.

Бета-лактоглобулинът обаче е само един от млечните протеини, които причиняват алергия. Съдържанието на другите протеини в млякото дори е повишено.

Това мляко не помага и при лактозна непоносимост, при която е нарушено разграждането на лактозата поради ензимен дефект.

Учените ще трябва да установят дали ефекта продължава през целия живот на ГМО крава и дали се предава на следващите поколения.

При алергия към кравето мляко симптомите могат да се проявят веднага след консумацията му или след няколко часа. Наблюдават се повръщане, диария, болки в стомаха, кожен обрив и др.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!