Меню

Екстракт от гроздови семки може да унищожава ракови клетки, твърдят американски учени.

В лабораторни изследвания те са установили, че екстрактът стимулира разрушаването на левкемичните клетки.

За 24 часа 76 % от левкемичните клетки, изложени на действието на екстракта са били унищожени, докато здравите клетки са останали незасегнати, съобщава списание Clinical Cancer Research.

Проучването дава надежда за нови възможности за лечение на рака, но според учените е рано да се препоръчва консумирането на грозде за предпазване от рак.

Гроздовите семки съдържат редица антиоксиданти, включително ресвератрол, който предпазва от ракови заболявания и има положително въздействие върху сърцето.

Предишни изследвания показват, че екстракта от грозде има ефект върху туморните клетки при рак на кожата, гърдата, дебелото черво, стомаха, белия дроб.

Учените от университета в Кентъки първи доказват, че има ефект и върху левкемичните клетки.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!