Начало / Хранене и диета / Храни, подходящи за избелване на кожата

Храни, подходящи за избелване на кожата

май 21, 2015

Всяка жена желае да има мека и добре изглеждаща кожа. Една част от жените предпочитат кожата им да изглежда по-бяла, за разлика от други които предпочитат кожата с лек загар. Ако вие сте към първата група може да придобиете по-светла кожа и с използването на някои хранителни продукти.

  • Лимонов сок

Лимоновият сок е естествен избелващ агент, който ще допринесе за блясъка на вашата кожа. Освен това в лимонът се съдържа значително количество витамин Ц, който е полезен за нашия организъм. Сокът от лимон спомага и за намаляването на бръчките и черните точки.

  • Мед

Докато търсите продукт, с който да придобиете по-светла кожа не може да пропуснете меда, който е особено полезен за добрия тен. С употребата на мед под формата на маски ще си осигурите по-чиста кожа без черни точки. Нанасяйте маски с мед няколко пъти седмично и кожата ви ще изглежда по-свежа и млада. Може да смесите мед с лимонов сок и масло от бадем за по-добър ефект.

  • Алое вера

За избелване на кожата специалистите препоръчват използването на гел от алое вера, който лесно може да бъде открит в повечето магазини. С този естествен продукт може да намалите хиперпигментацията на кожата и да подобрите цялостния вид на кожата. Просто нанесете малко от гела на лицето и го оставете да подейства за 30 минути, след което измийте лицето си с хладка вода. Повтаряйте процедурата два пъти дневно за две седмици, за да получите нужния резултат.

  • Папая

Папаята е един от най-подходящите плодове, който да консумирате за по-добро здраве и за по-добре изглеждаща кожа. Този плод ще спомогне за подобряване на тена на вашата кожа тъй като съдържа множество полезни хранителни вещества и витамини. Може да консумирате папая всекидневно или да я прилагате под формата на маска върху кожата си.

  • Оризова пудра

За да избелите кожата си може да използвате оризова пудра, която е особено разпространена в азиатските страни, в които на почит е по-светлата кожа. Оризовата пудра е богата на аминобензоена киселина и има естествени слънцезащитни свойства. Освен това този продукт е богат на витамин Ц, Е и антиоксиданти, които могат да спомогнат за избелването на вашата кожа и да забавят процесите на стареене. Смесете малко количество оризова пудра с мляко и топла вода и нанесете получената смес върху лицето и шията и след 30 минути измийте лицето си с хладка вода. Може да повтаряте процедурата два пъти седмично.

  • Кокосово олио

Кокосовото олио е изключително широко използвано в козметичната индустрия. Употребата му може да спомогне и за избелването на кожата. За целта първо измийте и подсушете лицето си след това напоете памучен тампон с кокосово олио и го нанесете върху лицето и шията. Не е нужно да измивате кожата си след това, а оставете олиото да попие в нея.