Меню

Редовната консумация на три и повече чаши кафе дневно може да удължи живота, показва ново мащабно проучване.

Американски учени са изучавали връзката между консумацията на кафе и смъртността сред повече от 400000 мъже и жени на възраст между 50 и 71 години. Проучването обхваща периода от 1995 до 2008 г.

Резултатите показват, че хората които редовно пият кафе имат 10 % по-нисък риск от смърт от сърдечно-съдови заболявания, респираторни заболявания, диабет, инфекции, травми. При раковите заболявания такава зависимост не се наблюдава.

Учените са установили, че консумацията както на нормално, така и на безкофеиново кафе се свързва с по-нисък риск от смърт, което означава, че кофеина не оказва влияние.

Кафето съдържа повече от 1000 различни съставки, като много от тях са антиоксиданти с полезен за здравето ефект.

Проучването е публикувано в New England Journal of Medicine.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!