Меню

Проучване показва, че консумирането на повече чесън и лук може да предотврати развитието на рак.

Учени от Института за фармакологични проучвания “Марио Негри” в Милано са установили, че хората, чиято диета е богата на лук и чесън имат много по-нисък риск за развитие на няколко вида тумори, в сравнение с хората, които избягват тези зеленчуци.

Те са разгледали данните от няколко италиански и швейцарски проучвания, за да разкрият връзката между консумацията на лук и чесън, и развитието на тумори на ларинкса, хранопровода, дебелото черво, млечната жлеза, яйчника и бъбреците.

Резултатите са показали, че умерената консумация на лук понижава риска от рак на дебелото черво, на ларинкса и яйчниците.

Повишената консумация на чесън понижава риска от всички видове тумори, с изключение на рака на млечната жлежа и на простатата.

За благотворният ефект на чесъна и лука върху здравето се знае от векове, но само няколко проучвания са успели да го докажат.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!