Меню

Ново проучване показва, че куркумина, активната съставка на индийската подправка куркума може да забави растежа на рака на простатната жлеза при пациенти, които са резистентни на хормонална терапия.

Хормоналната терапия цели да потисне стимулиращия ефект на тестостерона върху растежа на раковите клетки.

Учени от университета „Томас Джеферсън” са провели лабораторно изследване, според което куркумина потиска два известни активатора на андрогенните рецептори p300 и CPB.

Туморните клетки с помощта на p300 и CPB успяват да реактивират андрогенните рецептори.

Резултатите от проучването показват още, че куркумина потиска клетъчния цикъл на туморните клетки и забавя растежа на тумора.

Куркумина може да се окаже ефективен и при други видове тумори, като например рак на млечната жлеза, където p300 и CPB също имат значение.

Проучването е публикувано в Cancer Research.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!