Меню

Ограничаването на приема на сол може да понижи риска от развитие на рак на стомаха, твърди Световният фонд за ракови изследвания.

Известно е, че повишената консумация на сол води до повишаване на кръвното налягане, но също така повишава и риска от развитие на рак.

Препоръките за дневния прием на сол са до 6 г, но хората често приемат над 8 г.

Във Великобритания всяка година се регистрират около 6000 случая на рак на стомаха. Според Световният фонд за ракови изследвания около 800 случая могат да бъдат избегнати ако хората спазват препоръките за 6 г сол дневно.

Стомашният карцином е трудно лечим, защото често се открива в напреднал стадий. Ето защо е особено важна превенцията на заболяването, като се ограничи солта и се консумират повече плодове и зеленчуци.

Световният фонд за ракови изследвания настоява на етикетите на всички хранителните продукти ясно да бъде означено съдържанието на сол.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!