Начало / Хранене и диета / Подправка убива ракови клетки

Подправка убива ракови клетки

окт. 28, 2009

кожни инфекции

Учени от Ирландия са установили, че куркумата, която придава жълтия цвят на подправката къри може да унищожава ракови клетки.

Известно е, че веществото куркумин е ефективно при лечение на артрит и деменция.

Ново проучване, публикувано в British Journal of Cancer, показва, че куркуминът унищожава ракови клетки на хранопровода за 24 часа.

Учените се надяват това откритие да допренесе за създаването на ново лекарство за езофагеален карцином.

Честотата на рака на хранопровода е нараснала с 50 % от 70-те години, което се свързва с повишената честота на затлъстяването, рефлуксната болест на хранопровода, повишения прием на алкохол.