Меню

Ежедневният прием на рибено масло може да предотврати развитието на психични заболявания, показва международно проучване.

Учени от Австрия, Австралия и Швейцария са тествали лечението на 81 човека с висок риск за развитие на психози (с фамилна анамнеза за шизофрения или други подобни заболявания).

Половината от участниците в проучването са приемали 1,2 г омега-3 полиненаситени мастни киселини в продължение на 12 седмици, а другата половина са приемали плацебо.

За период от една година двама участника от групата, приемала рибено масло са развили психично заболяване, докато от другата група са се разболели 11 души.

Необходими са още изследвания, за да се докаже, че омега-3 полиненаситените мастните киселини могат да се използват като алтернатива на антипсихотичните медикаменти, които могат да имат сериозни странични ефекти.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!