Меню

Учени от Австралия и Италия твърдят, че ароматната подправка шафран може да предотврати загубата на зрението при възрастни.

В продължение на три месеца доброволци от Италия са приемали хапче, съдържащо шафран. Според проф. Силвия Бисти, ръководител на проучването, зрението на всички участници значително се е подобрило. След като спрели приема на подправката обаче ефекта бързо изчезнал.

Шафранът е добре известен антиоксидант, но ефекта му върху зрението до сега не е изследван.

Учените подготвят ново 12-месечно проучване, което ще изследва възможностите на шафрана да лекува генетични очни заболявания като пигментен ретинит, който води до слепота при млади хора.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!