Меню

Редовната консумация на умерено количество шоколад може да допренесе за понижаване на телесното тегло, показва ново проучване, публикувано в Archives of Internal Medicine .

Учени от Университета на Калифорния в Сан Диего са анализирали данни за диетата , калорийния прием и индекса на телесната маса (BMI) на близо 1000 човека. Участниците в проучването са били на възраст от 20 до 85 години, консумирали са шоколад средно два пъти седмично и са имали наднормено тегло (BMI – 28).

Резултатите показват, че хората, които са консумирали шоколад пет пъти седмично имат по-нисък индекс на телесната маса в сравнение с тези, които рядко ядат шоколад.

Учените отбелязват, че значение има колко често хората ядат шоколад, а не приетото количество.

Предишни проучвания показват, че шоколада допринася за понижаване на холестерола и кръвното налягане, вероятно благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти.

Специалистите съветват да не се консумират големи количества шоколад, тъй като той съдържа много наситени мазнини и захар.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!